

BHF Regenerative Medicine Centres Event 2019 Tuesday 18 June 2019



St Anne's College, Oxford OX2 6HS

09.00		Arrival, Registration (tea & coffee)
Session 1	1	Chairs: Thomas Owen and Francesco Catapano
10.00		Welcome – Paul Riley
10.10		Cedric Ghevaert, Cambridge (Oxford Centre)
	(30 min)	Platelets made in vitro: delivery vehicles to promote tissue repair: from concept to clinic
10.40		Daniela Pezzolla, Oxford (Oxford Centre)
	(20 min)	Role of monocytes/macrophages on myocardial fibrosis
11.00		Tom Johnson, Bristol (Edinburgh Centre)
	(20 min)	Translational cell therapy update and protocol considerations
11.20		Francesca Ludwinski, KCL, Ashish Patel, KCL (Edinburgh Centre)
	(20 min)	Developing CD16 ⁺ monocytes as a novel therapeutic product: A bench to bedside research
		strategy
11.40		Daniel Stuckey, UCL (Imperial Centre)
	(30 min)	Using imaging to guide cardiac regeneration
12.10		Tahnee Kennedy, Oxford (Oxford Centre)
	(15 min)	The potential of extracellular vesicles for treating myocardial infarct
12.25		Gavin Richardson, Newcastle
	(5 min)	Quality of Organ Donation (QUOD) Biobank
12.30		Lunch and posters
Session 2	2	Chairs: Jason Lew and Ana-Mishel Spiroski
14.00		Vincent Knight-Schrijver, Cambridge (Oxford Centre)
	(20 min)	Progress on elucidating the crosstalk between human epicardium and myocardium for
		effective cardiac regeneration
14.20		Ian McCracken, Edinburgh (Edinburgh Centre)
	(15 min)	Dynamics of pluripotent stem cell derived endothelial cell differentiation revealed by single
		cell RNA sequencing
14.35		Mauro Giacca, KCL (Edinburgh Centre)
	(30 min)	Innovative biotherapeutics for cardiac repair and regeneration
15.05		Thomas Owen, Imperial (Imperial Centre)
	(15 min)	The generation and applications of engineered heart tissue
15.20		Richard Jabbour, Imperial (Imperial Centre)
	(20 min)	In-vivo grafting of engineered heart tissue patches for cardiac repair
15.40		Tea and posters
Session 3	3	Chairs: Prag Pandey and Rebecca Ryan
16.10		Michela Noseda, Imperial (Imperial Centre)
	(20 min)	Paracrine circuits for heart repair by cardiac progenitors and stromal cells
16.30		Keynote – Stefanie Dimmeler, Frankfurt
	(45 min)	Cellular heterogeneity in cardiac repair and aging
17.15		Closing comments
17.30		Drinks reception



BHF Regenerative Medicine Centres Event 2019 Tuesday 18 June 2019



St Anne's College, Oxford OX2 6HS